Hamarosan!

Egy könyv és egy tanfolyam

2019. októberétől a Jóga és Önismeret Központban Dr. Daubner Béla pszichiáter, kiképző jóga oktatóval, és Róza Zs. Ráchel klinikai szakpszichológussal közösen tartottunk egy előadássorozatot.
A címe Integrál és Transzperszonális Filozófia és Pszichológia volt.

A kilenc alkalmas Integrál Elmélet előadásorozat elérhető videófelvételről, a prezentációk letölthetők.

Az Integrál Elmélet – bevezetés Ken Wilber AQAL világába – most megjelenik könyv formájában is.

Olvasóim ajánlják...

"Márkus Tamás nagyszerű összefoglalót ad Ken Wilber munkásságának számos eleméről, amelybe belefoglalja Wilber újabb munkáit is, például a Religion of Tomorrow című könyv néhány jelentős gondolatát. Ez a szintek megértéséhez is fontos adalék. A szerző továbbá kifejti a szerelemről és a szeretetről szóló elméletét, amely rendkívül érdekes, és nem csak Wilber rendszerén, hanem több más pszichológus és filozófus fogalmain át szövi gazdag saját gondolatrendszerét."
Gánti Bence
klinikai szakpszichológus, az Integrál Akadémia alapítója
"Márkus Tamás Integrálszerelem2 könyve egy ragyogó lehetőség mindenkinek, aki Ken Wilber amerikai filozófus integrál bölcseleti rendszerével, gondolataival, ember- és világképével szeretne ismerkedni. Sokszor fog az olvasó találkozni merész állításokkal, amelyek eddigi hiedelmeit próbára tehetik, és kondicionáltságát változásra serkenthetik."

Dr. Daubner Béla
pszichiáter, kiképző-pszichoterapeuta, jóga oktató
"A könyv olvasása közben felmerültek bennem életem szerelmei és ráláttam arra, hogy tényleg mindegyik egy „terápia” volt, és utána más ember lettem. Nagyon sokat segített e könyv ennek a visszanézésében. Arra jöttem rá, hogy a szerelem az egyik legjobb elme-feletti terápia és állapot is."
Czapári edit ditto
a Muditayoga stúdió vezetője, jóga oktató és gyakorló

A könyv

A 314 oldalas könyv első fele az Ken Wilber Integrál elméletét mutatja be. Az AQAL modell mellett ismertetek három fontos elméletet: az egófejlődés, a világnézetek és az értékrendek fejlődésének elméletét. A könyv második felében a korábbi Integrálszerelem könyvem témáját mutatom be.

A Tanfolyam

A kilenc alkalmas, kb. 10 órás videótanfolyam sorra veszi az Integrál Elmélet legfontosabb részeit. Több filmbejátszás segíti az értelmezést. A prezentációk letölthetők.

Mindkettő

A legjobb hatásfokú tanulás a két médium együttes használata. A könyv ábrái nincsenek a tanfolyamban, a tanfolyam filmillusztrációit sem tudtam a könyvbe illeszteni.